Teatteri Siperia

Nimeton.jpg

Suomen kaunein -esityksen ensi-ilta oli 23.9.2015 Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä.

Kuva: Harri Hinkka


Tutustu siperialaisiin


Teatteri Siperia -kylmä nimi, lämmin tunnelma!

Teatteri Siperia on 2000-luvun tamperelainen ammattiteatteri. Tavoitteenamme on tehdä koskettavaa ja raikasta teatteria meitä kaikkia koskettavista ajankohtaisista aiheista.

Työskentelemme aihe- ja ryhmälähtöisillä työtavoilla, joiden avulla uudistamme suomalaista teatterikenttää ja perinteisiä teatterintekemisen työtapoja. Esityksemme poikkeavat uudenlaisten työtapojen ja hyvin ajankohtaisen sekä yhteiskunnallisen otteen takia muista Pirkanmaan alueen teattereiden esityksistä. Pyrimme siihen, että esityksemme ovat poikkeuksetta yllättäviä ja mieleenpainuvia. Tekijöinä esityksissämme ovat aina taitavat teatterialan ammattilaiset.

Teatteri Siperia on perustettu vuonna 2005 ja sen ensimmäinen näytäntökausi oli vuosina 2006-2007. Olemme valmistaneet toimintamme aikana kaikkiaan 23 kotimaista kantaesitystä Tampereelle. Näistä kantaesityksistä Teatteri Siperian omia kantaesityksiä on yhteensä 17kpl (viimeisimpänä Eikä kukaan meitä enää etsi) ja yhteistyössä muiden alueen ammattiteattereiden kanssa toteutettuja 6 kpl (viimeisimpänä Suomen kaunein). Lisäksi olemme toteuttaneet jonkin verran valmiita tekstejä (viimeisimpänä Tampereen Työväen Teatterin kanssa yhteistyössä toteutettu Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus). Teatteri Siperia vastasi myös vuonna 2008 valtakunnallista huomiota sekä noin 20 000 katsojaa saaneen Päivä Tampereella 1918 - tapahtuman taiteellisesta suunnittelusta.

Teatteri Siperia on palkittu Tampereella vuosina 2008 ja 2010 Tampereen kulttuuriteko -palkinnolla sekä vuosina 2007 ja 2011 Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnolla. Vuoden 2016 alussa Siperian ryhmälähtöisellä työtavalla valmistettu, Teatteri Siperian ja Tampereen Teatterin yhteistyöproduktio, Suomen kaunein nostettiin Aamulehden toimesta Vuoden 2015 teatteriteoksi. Tampereen Työväen Teatterin kanssa yhteistyössä toteutettu lastennäytelmä Vesta-Linnea ja Aavelapsen arvoitus valittiin tammikuussa 2017 Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2017 finalistikolmikkoon.

Teatteri Siperian johtoryhmään kuuluvat: Marika Heiskanen (taiteellinen johtaja) Tuukka Huttunen ja Riikka Papunen. Johtoryhmä vastaa teatterimme taiteellisesta suunnittelusta.

Teatteri Siperian perustajajäsenet olivat: Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Miina Maasola, Antti Mikkola, Elina Luukkonen, Janne Junttila, Marjo Niemi, Saana Lavaste ja Atro Kahiluoto.